Wij hebben Thule fietsendragers, dakkoffers en dakdragers in voorraad.

Nieuws

Thule EuroPower 916: dé oplossing voor e-bikes

Datum: 2009-04-29, Categorie: Nieuws

Met de nieuwe e-bike fietsdrager EuroPower 916 biedt Thule als eerste fabrikant wereldwijd een perfecte oplossing voor het vervoer van elektrisch aangedreven fietsen.

Er gaan steeds meer elektrisch aangedreven fietsen - e-bikes - over de toonbank. Vooral in Europa groeit de markt explosief. Een nadeel is dat e-bikes niet eenvoudig te transporteren zijn op een reguliere fietsdrager. E-bikes zijn namelijk breder en zwaarder dan gewone fietsen en daarom niet geschikt voor de meest gangbare fietsdragers. De roep om een speciale en veilige transportoplossing werd steeds luider. Reden voor specialist Thule om de eerste fietsdrager specifiek voor e-bikes op de markt te introduceren: de Thule EuroPower 916.

Gewicht

Een normale fiets weegt ongeveer 15-20 kg. Een e-bike weegt daarentegen vaak rond de 30 kg. Met twee e-bikes moet een fietsdrager dus minimaal 60 kg dragen. Dit vraagt om een speciale aanpak. De Thule EuroPower 916 is voor deze taak uitgerust: de fietsendrager biedt fietsen meer ruimte en is speciaal geconstrueerd om het extra gewicht op te vangen.

Pluspunten

Een ander pluspunt van de Thule EuroPower 916 is een opvallend accessoire: een afneembaar element waarmee een fiets eenvoudig op de drager gerold kan worden (oprijgoot 9151). Dankzij deze slimme oplossing kan iedereen een e-bike meenemen, zonder daarbij hulp te hoeven vragen bij het plaatsen of afhalen van de fiets. Uit marktonderzoek blijkt immers dat de grootste doelgroep van e-bikes zich in de leeftijdscategorie midden vijftig en ouder bevindt. Het kan voor deze doelgroep lastig zijn om een fiets van 30 kg op een fietsendrager te tillen. De oprijgoot 9151 biedt hiervoor uitkomst.

Zoals bij alle moderne fietsdragers van Thule kan ook de EuroPower 916 gekanteld worden. De achterklep van de auto kan open, zonder dat de fietsen hiervoor gedemonteerd moeten worden. De fietsen en e-bikes worden op de EuroPower met een snelsluitende en instelbare framehouder op de drager vastgezet. Net als alle andere fietsendragers van Thule, is ook de e-bike drager onderworpen aan strenge en omvangrijke veiligheidstests.

E-Bikes

Dat de verkoop van elektrisch aangedreven fietsen nog iedere dag een stijgende lijn volgt, is niet zo vreemd. E-bikes passen bij andere trends: steeds meer automobilisten laten de auto staan en nemen de fiets, zowel voor het woon-werkverkeer als in de vrije tijd. Volgens experts zullen de verkoopcijfers van e-bikes dit jaar in Europa dan ook enkele honderdduizenden stuks bedragen. Het aantrekkelijke van een e-bike is de aanwezigheid van kleine elektrische motor, die de fietser helpt als het moeilijk wordt om de pedalen rond te krijgen. E-bikes zijn perfect om mee op vakantie te nemen: je kunt er lange dagtochten mee maken zonder moe te worden, zelfs in de bergen. Ondertussen krijg je wel de nodige beweging.

Thule biedt een ruime en veelvuldig door de Consumentenbond bekroonde sortering fietsdragers. Verder levert Thule een keur aan functionele, eenvoudig te monteren en perfect passende transportsystemen voor personenauto's en bedrijfswagens. De omvangrijke productrange omvat onder meer dakkoffers, allesdragers, skidragers, watersportdragers, bagagerekken en speciale houders. Meer informatie: www.thuledakdragers.nl.

Nieuws overzicht

Nieuws archief

AutoIndus | Home » Nieuws

Bedrijfsinformatie

Basis informatie over Auto Indus B.V.

We hebben altijd meer dan 75.000 verschillende auto-onderdelen en accessoires op voorraad. Keer geen voorraad? Dan geldt voor nog eens 150.000 onderdelen dat bij bestelling voor 11.00 uur, we de onderdelen dezelfde dag nog geleverd krijgen. Ook leveren wij de onderdelen dan dezelfde dag nog af bij onze zakelijke klanten.

Lees meer: profiel | geschiedenis

Twitter

@autoindusbv updates

Gelukkig! Omslagpunt wordt steeds interessanter! ? Energieprof door de bocht: Elektrische auto al bij 378.843 kilo? https://t.co/6X8pJmXFnX

Om 21:03 - 11-03-2019 - Link
Zijn we op de goede weg met ?Elektrische auto pas na 700.000 kilometer groener dan auto op benzine?? ? #milieu? https://t.co/Nr1NaXdasY

Om 05:03 - 08-03-2019 - Link
Goed om te weten! ? https://t.co/pVvKXXQKOS

Om 05:02 - 28-02-2019 - Link
Huidige diesels maken de lucht bijna schoner!!! ? Joepie, straks weer allemaal lekker dieselen. https://t.co/nZOcsuXicJ

Om 08:02 - 23-02-2019 - Link
?Mooier? is niet altijd beter! ? https://t.co/QNuDtDZknT

Om 09:02 - 22-02-2019 - Link
Onze held van alle dagen!!! ?? https://t.co/zm9U38Baoy

Om 14:02 - 14-02-2019 - Link

Contact

Hoe u ons kunt bereiken

Botnische Golf 23, Woerden
Tel: 0348 - 41 45 58
Fax: 0348 - 42 41 20
Mail:

Meer informatie
en openingstijden